ergonomisch-werken

Ergonomisch werken zittend achter een bureau

Of je nu thuis of op kantoor werkt, het hebben van een ergonomische werkplek is cruciaal voor het behouden van je productiviteit en gezondheid. Het hart van deze werkplek is vaak een goed ontworpen, in hoogte verstelbaar bureau. Of je nu kiest voor een N-poot bureau of een T-poot bureau, het is belangrijk dat je werkplek aan de ergonomische normen voldoet. Bij Bureau op Maat bieden we op maat gemaakte bureaus in alle breedtes tot 274 cm, perfect aangepast aan jouw unieke behoeften.

Waarom is ergonomie belangrijk?

Ergonomie is de wetenschap van het ontwerpen van de werkplek om de gebruiker het beste te passen. Een goed ingerichte werkplek kan bijdragen aan het verminderen van spiervermoeidheid, het verhogen van de productiviteit en het verminderen van het aantal werkgerelateerde letsel. Alle elswout bureaus kunnen met een inbussleutel in hoogte worden aangepast, zodat ze aan de individuele behoeften van de gebruiker kunnen worden aangepast. Het regelmatig veranderen van de hoogte van je bureau kan helpen bij het voorkomen van gezondheidsproblemen zoals rugpijn en Repetitive Strain Injury (RSI).

NEN 527 norm voor bureaus

Bij het kiezen van een ergonomisch bureau, is het belangrijk om rekening te houden met de geldende normen. Voor bureaus geldt de NEN 527 norm, deze bevat eisen voor de afmetingen van kantoorwerktafels en -bureaus.

De NEN 527 norm is ontworpen om de veiligheid, comfort en bruikbaarheid van kantoormeubilair te waarborgen. Specifiek, de NEN 527-1:2011 norm specificeert de functionele afmetingen van kantoorwerkplekken.

1. Ergonomie:

De norm houdt ook rekening met de ergonomische aspecten van kantoormeubilair. Het ontwerp en de afmetingen van bureaus en werktafels moeten bijdragen aan een comfortabele werkhouding en beweging bevorderen om gezondheidsproblemen zoals rugpijn en RSI te voorkomen.

Bij Bureau op Maat streven we ernaar om aan al deze eisen te voldoen bij het ontwerpen en produceren van onze bureaus en werktafels. Ons doel is om kwalitatief hoogwaardige, veilige en ergonomisch verantwoorde werkplekken te creëren.

Volgens de NEN 527-1 norm zijn er drie hoogteniveaus voor bureaus:

  1. Type A: Dit zijn bureaus met een vaste hoogte, meestal rond de 74 cm, die geschikt zijn voor algemene taken.
  2. Type B: Dit zijn in hoogte verstelbare bureaus, meestal tussen de 62 cm en 85 cm. Deze bureaus zijn ideaal voor werkplekken waar meerdere mensen hetzelfde bureau gebruiken, omdat ze kunnen worden aangepast aan de individuele behoeften van elke gebruiker.
  3. Type C: Dit zijn zit-sta bureaus die kunnen variëren in hoogte van 65 cm tot 125 cm. Deze bureaus bieden de meest flexibele ergonomische oplossing, omdat ze het de gebruiker mogelijk maken om regelmatig van houding te veranderen tussen zitten en staan.

Daarnaast bevat de norm ook specificaties voor de diepte en breedte van bureaus, evenals de ruimte die beschikbaar moet zijn onder het bureau voor de benen van de gebruiker.

Enkele belangrijke aspecten van een ergonomische werkplek zijn:

Juiste zithoudinghouding achter een bureau:

Een goede houding kan helpen bij het verminderen van rug- en nekklachten. Je schouders moeten ontspannen zijn en je armen moeten in een hoek van 90 graden aan je bureau hangen. Daarom bieden wij alleen bureaus aan in die vallen onder type B en Type C.

Correcte schermhoogte:

Je computerscherm moet op ooghoogte staan om vermoeidheid van de ogen en nekspanning te minimaliseren. Daarom verkopen wij monitor arm zodat je dit eenvoudig kan instellen en aanpassen.

Juiste zithoogte:

Je voeten moeten plat op de grond kunnen staan, met je knieën in een hoek van 90 graden.

De NEN 527 norm helpt bij het selecteren van een bureau dat geschikt is voor de taak en comfortabel is voor de gebruiker, hetgeen bijdraagt aan het bevorderen van een ergonomische werkplek. Bij Bureau op Maat, houden we rekening met deze normen bij het ontwerpen van onze op maat gemaakte bureaus. Onze N-poot en T-poot bureaus kunnen met een inbussleutel in hoogte worden versteld, zodat ze kunnen voldoen aan de individuele ergonomische behoeften van elke gebruiker.

Naast de afmetingen en hoogte van bureaus en werktafels, omvat de NEN 527-1:2011 norm ook andere aspecten die betrekking hebben op de functionaliteit en veiligheid van kantoormeubilair. Hieronder vallen onder andere:

2. Stabiliteit:

De norm stelt eisen aan de stabiliteit van bureaus en werktafels om te voorkomen dat ze kantelen of omvallen tijdens normaal gebruik. Dit is belangrijk om ongevallen op de werkplek te voorkomen.

3. Structuur en materiaal:

De norm bevat eisen voor de structurele integriteit en het materiaalgebruik van bureaus en werktafels. Ze moeten sterk en duurzaam genoeg zijn om het gewicht van computers, boeken en andere kantoormaterialen te kunnen dragen.

4. Mechanische veiligheid:

Als een bureau of werktafel verstelbare onderdelen heeft, stelt de norm eisen aan de veiligheid van deze mechanische elementen. Ze moeten zo ontworpen zijn dat ze geen letsel kunnen veroorzaken tijdens het verstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis bezorging

Order van €500+ NL | €750+ BE

Tevreden klanten

Gemiddeld krijgen wij een 9+!

Garantie

Altijd 2 tot 5 jaar fabrieksgarantie

Snelle levering

Binnen 15 tot 20 Werkdagen

De waardering van www.bureaublad-op-maat.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 129 reviews.
Winkelwagen delen